SSL proxy connection fails with error "failed to enable ssl support" after upgrade

Solution Verified - Updated -

Issue

  • After upgrading the version of the Apache webserver it is dropping the calls without sending to the proxied backend server. The error_log at debug level shows:

    [Tue Aug 20 11:15:26.935694 2019] [proxy:debug] [pid 29894] proxy_util.c(2302): AH00942: HTTPS: has acquired connection for (my.backend.com)
    [Tue Aug 20 11:15:26.935703 2019] [proxy:debug] [pid 29894] proxy_util.c(2355): [client 110.1.1.2:9549] AH00944: connecting https://my.backend.com:8443/myapplication to my.backend.com:8443
    [Tue Aug 20 11:15:26.936695 2019] [proxy:debug] [pid 29894] proxy_util.c(2564): [client 10.1.1.2:9549] AH00947: connected /myapplication to my.backend.com:8443
    [Tue Aug 20 11:15:26.937115 2019] [proxy:debug] [pid 29894] proxy_util.c(3033): AH02824: HTTPS: connection established with 10.1.1.10:8443 (my.backend.com)
    [Tue Aug 20 11:15:26.937134 2019] [proxy:error] [pid 29894] AH00961: HTTPS: failed to enable ssl support for 10.1.1.10:8443 (my.backend.com)
    

Environment

  • Red Hat Enterprise Linux (RHEL)
    • 7+
  • Red Hat Software Collections (RHSCL)
    • 2.0+
  • Red Hat JBoss Web Server (JWS)
    • 3.0+
  • JBoss Core Services (JBCS)
    • 2.4.23+
  • Apache httpd
    • 2.4

Subscriber exclusive content

A Red Hat subscription provides unlimited access to our knowledgebase of over 48,000 articles and solutions.

Current Customers and Partners

Log in for full access

Log In