Bonding does not work using mode 4 802.3ad(LACP)

Solution Verified - Updated -

Issue

  • Four network devices setup in bonding mode 4 link aggregation control protocol(lacp,802.ad) show 4 aggregation ids with the number of ports in the aggregation is 1. Additionally, the Partner Mac Address: value registers a null-value.
Ethernet Channel Bonding Driver: v3.6.0 (September 26, 2009)
Bonding Mode: IEEE 802.3ad Dynamic link aggregation
Transmit Hash Policy: layer2 (0)
MII Status: up
MII Polling Interval (ms): 200
Up Delay (ms): 0
Down Delay (ms): 0

802.3ad info
LACP rate: slow
Aggregator selection policy (ad_select): stable
Active Aggregator Info:
        Aggregator ID: 2
        Number of ports: 1
        Actor Key: 17
        Partner Key: 1
        Partner Mac Address: 00:00:00:00:00:00

Slave Interface: eth1
MII Status: up
Speed: 1000 Mbps
Duplex: full
Link Failure Count: 0
Permanent HW addr: xx:xx:xx:xx:xx:7a
Aggregator ID: 1
Slave queue ID: 0

Slave Interface: eth10
MII Status: up
Speed: 1000 Mbps
Duplex: full
Link Failure Count: 0
Permanent HW addr: "xx:xx:xx:xx:xx:xx"
Aggregator ID: 2  <------- ID = 2
Slave queue ID: 0

Slave Interface: eth2
MII Status: up
Speed: 1000 Mbps
Duplex: full
Link Failure Count: 0
Permanent HW addr: xx:xx:xx:xx:xx:7c
Aggregator ID: 3  <------- ID = 3
Slave queue ID: 0

Slave Interface: eth9
MII Status: up
Speed: 1000 Mbps
Duplex: full
Link Failure Count: 0
Permanent HW addr: xx:xx:xx:xx:xx:20
Aggregator ID: 4
Slave queue ID: 0

Environment

  • Red Hat Enterprise Linux - all versions
  • Cisco Switch that supports lacp bonding

Subscriber exclusive content

A Red Hat subscription provides unlimited access to our knowledgebase of over 48,000 articles and solutions.

Current Customers and Partners

Log in for full access

Log In