ixgbe driver reports "Detected Tx Unit Hang" for a network interface and network connectivity is lost

Solution Verified - Updated -

Issue

  • The ixgbe module reports Detected Tx Unit Hang and network connectivity may be lost. bonds or teams may failover:

    [ 8990.767984] ixgbe 0000:05:00.1 ens2f1: Detected Tx Unit Hang
      Tx Queue             <19>
      TDH, TDT             <0>, <4>
      next_to_use          <4>
      next_to_clean        <0>
    tx_buffer_info[next_to_clean]
      time_stamp           <100847a81>
      jiffies              <100848604>
    [ 8990.769934] ixgbe 0000:05:00.1 ens2f1: tx hang 1 detected on queue 19, resetting adapter
    [ 8990.769937] ixgbe 0000:05:00.1 ens2f1: initiating reset due to tx timeout
    [ 8990.769954] ixgbe 0000:05:00.1 ens2f1: Reset adapter
    [ 8990.886811] bonding: bond2: link status definitely down for interface ens2f1, disabling it
    [ 8996.011059] ixgbe 0000:05:00.0 ens2f0: Detected Tx Unit Hang
      Tx Queue             <19>
      TDH, TDT             <0>, <2>
      next_to_use          <2>
      next_to_clean        <0>
    tx_buffer_info[next_to_clean]
      time_stamp           <100848fe9>
      jiffies              <100849a7c>
    [ 8996.013148] ixgbe 0000:05:00.0 ens2f0: tx hang 1 detected on queue 19, resetting adapter
    [ 8996.013150] ixgbe 0000:05:00.0 ens2f0: initiating reset due to tx timeout
    [ 8996.013654] ixgbe 0000:05:00.0 ens2f0: Reset adapter
    [ 8996.089928] bonding: bond2: link status definitely down for interface ens2f0, disabling it
    

Environment

  • Red Hat Enterprise Linux 8
  • Red Hat Enterprise Linux 7
  • ixgbe module

Subscriber exclusive content

A Red Hat subscription provides unlimited access to our knowledgebase of over 48,000 articles and solutions.

Current Customers and Partners

Log in for full access

Log In