'systemctl start ceph-radosgw' is not starting the radosgw, "/bin/radosgw is not running"

Solution Verified - Updated -

Issue

  • Other ceph commands work such as ceph -s
  • When running the command systemctl start ceph-radosgw the radosgw fails to start with the following output in systemctl status ceph-radosgw:
ceph-radosgw.service - LSB: radosgw RESTful rados gateway
   Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/ceph-radosgw)
   Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2015-07-07 12:43:11 PDT; 8s ago
  Process: 3746 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/ceph-radosgw start (code=exited, status=1/FAILURE)

Jul 07 12:43:09 hostname systemd[1]: Starting LSB: radosgw RESTful rados gateway...
Jul 07 12:43:10 hostname ceph-radosgw[3746]: Starting radosgw instance(s)...
Jul 07 12:43:10 hostname ceph-radosgw[3746]: Running as unit run-3762.service.
Jul 07 12:43:10 hostname ceph-radosgw[3746]: Starting client.radosgw.hostname...
Jul 07 12:43:11 hostname ceph-radosgw[3746]: /bin/radosgw is not running.
Jul 07 12:43:11 hostname systemd[1]: ceph-radosgw.service: control process exited, code=exited status=1
Jul 07 12:43:11 hostname systemd[1]: Failed to start LSB: radosgw RESTful rados gateway.
Jul 07 12:43:11 hostname systemd[1]: Unit ceph-radosgw.service entered failed state.
  • The output isn't very useful, only stating /bin/radosgw is not running. How do I figure out more information on why radosgw will not start?

Environment

  • Red Hat Ceph Storage 1.3
  • Red Hat Enterprise Linux 7.1

Subscriber exclusive content

A Red Hat subscription provides unlimited access to our knowledgebase of over 48,000 articles and solutions.

Current Customers and Partners

Log in for full access

Log In